Hvis du er i gang med at bygge, er det værd at undersøge, om du bør gøre nogle særlige foranstaltninger. Hvis du bor et sted, der bliver særligt påvirket af regnvejr, kan det være en god idé med en faskine.

En faskine er en foranstaltning, der opsamler regnvand fra dine nedløbsrør. På den måde minimerer du risikoen for, at dine kloaksystemer bliver oversvømmet. Læs mere her, hvis du overvejer at anskaffe dig en faskine.

Derfor er en faskine en god idé

Som nævnt er en faskines formål at opsamle det regnvand, der kommer fra dine nedløbsrør. Når faskinen har opsamlet det, sørger faskinen for, at det langsomt siver ned i jorden under kontrollerede forhold. På den måde minimerer du risikoen for, at dine kloaksystemer bliver overbelastet, hvilket typisk medfører en oversvømning.

Når du vælger at anlægge en faskine, har du derfor udsigt til at spare et anseeligt beløb på regninger til kloakmesteren, udbedringer af oversvømmelsesskader og meget mere.

Det miljøvenlige valg

En faskine er også med til at rense vandet inden det bliver ført ned i jorden. Derfor er denne foranstaltning også et godt valg, hvis du gerne vil bidrage til en mere bæredygtig klode. Når vandet kommer igennem faskinen, vil det nemlig være mere rent inden det bliver sendt videre ned i jorden. I jorden bliver det som bekendt til en del af vor alles grundvand.

Derfor er en faskine ikke kun en god idé for din bolig og dine egne motiver – det er også en investering i miljøet.

Ideelt til sommerhuset

Hvis du har et sommerhus, ved du formentlig også allerede, hvor dyrt det kan være at blive tilkoblet til kloaksystemet. Derfor kan en faskine også være en fremragende idé her. Ofte kan du få den anlagt i forbindelse med et andet byggeri. Eksempelvis en carport eller lignende.

Hvad er en faskine?

Helt konkret er en faskine et hulrum i jorden. Faskinen kan enten bestå af sten eller såkaldte faskine blokke. Formålet med en faskine er at fordele og holde på vandet. Med andre ord kan en faskine altså beskrives som en form for underjordisk regnvandsdepot.

Faskinens formål er at holde på nedbøren, så dit kloaksystem ikke bliver overbelastet. Da der i dag typisk anvendes faskine blokke af kunststof, er det nemt at anlægge og justere faskiner. På den måde kan du nemmere få en faskine, der passer til dine ønsker og behov.

Hvor mange faskiner skal jeg bruge?

Hvor mange faskiner du skal bruge, vil afhænge af arealet på dit tag. Desto større dit tag er, desto større er chancen for, at du skal bruge flere faskiner. Det firma, der skal anlægge dine faskiner, kan hjælpe dig med at vurdere, hvor mange faskiner der er nødvendige.