På mange fronter er vi i den heldige situation, at der her i Danmark er mange gamle byggerier, som kan være alt fra årtier til århundreder år gamle. Vores arkitektur er fuld af historie og skaber mange smukke syn i byer og på landet.

Der er dog en enkel ulempe, og det er, at gamle bygninger også ofte betyder, at indersiden er forældet og trænger til en ordentlig overhaling. Er du gør-det-selv-typen, kan det være fristende netop at vælge en ældre bolig, der kræver en kærlig hånd. Det er bestemt også muligt både at få et moderne hjem, samtidig med at beholde den hyggelige og traditionsrige atmosfære.

Isoleringen skal klares

Gamle huse er ikke gode til holde på varmen, så meget er sikkert. Det kan være dårligt for dit helbred, hvis du har svært ved at få varmen derhjemme, og der er større risiko for problemer som svamp, der elsker kolde, fugtige mure. Og så skåner du for øvrigt din varmeregning, hvis du ikke behøver at skrue tårnhøjt op for radiatorerne for at holde på varmen.

Derfor skal du i gang med isoleringen. Alt efter boligens struktur, dit budget og andre mulige faktorer, er der forskellige muligheder. De mest almindelige isoleringsmaterialer er glas- og stenuld, samt ekspanderet polystyren. Du kan dog også isolere med hør og papir i nogle tilfælde.

Strømkilderne kan være mangelfulde

Sjovt nok havde man ikke brug for en masse strøm tilbage i 1920’erne, hvor dit hjem blev bygget. Det er ikke nødvendigvis en tanke, der vil dukke op, når du blot er ude og se på bolig med din partner, men når du først er flyttet ind, mærker du det hurtigt. Der mangler nemlig stikkontakter.

En stikkontakt er en lille og ofte ubemærket nødvendighed, og hvis du ikke har let adgang til dem, kan ethvert rum blive besværlig at bruge. Vil du have et hjem, der lever op til dine ønsker om et moderne hjem, skal du derfor i gang med at installere flere stikkontakter.

Dette er dog bestemt ikke noget, som det anbefales, at du gør selv, medmindre du virkelig ved, hvad du laver. Er du ikke uddannet elektriker, bør du hyrer en. Ellers risikerer du at gøre noget forkert og give dig selv et voldsomt stød, der potentielt kan være livsfarligt.

Men med lidt professionel hjælp kan du få et hjem, der både lever op til moderne behov, uden at opgive sit charmerende udseende og atmosfære.