Hvis man er gør-det-selv typen, er der meget værktøj, man bør have. Det kan godt være, at det er en investering, hver gang du skal ud og købe nyt værktøj, men til gengæld sparer du rigtig mange penge på håndværker-regninger. Du vil også opleve, at som tiden skrider frem og dit lager af værktøj øges, mangler du færre og færre stykker værktøj og maskiner for hvert gør-det-selv projekt. I denne artikel vil vi komme ind på, hvad du bør have fokus på, når du køber værktøj til gør-det-selv projekter.

Sådan vedligeholder du dit værktøj, så det holder længere

Nøglen til at have og bevare godt kvalitetsværktøj er, at det bliver vedligeholdt. Sørg derfor for, at dit værktøj bliver rengjort efter brug og pakket pænt ned på dets respektive pladser. Sørg for, at der ikke er fugt omkring værktøjet, da meget værktøj vil være modtagelig overfor rust, og rustent værktøj er værdiløst.

Rengøringen er dog kun den ene halvdel. Værktøj har mange sliddele. Det vil sige, at det bliver sløvt i takt med, at det bliver brugt. Hvis du ønsker at bibeholde skarpe kanter og effektivt værktøj, skal du altså slibe det med jævne mellemrum. Dette gøres med en bænksliber.

Man kan få forskellige hoveder til den, alt efter hvilket projekt man har gang i. Når du skal slibe dit værktøj af metal, skal du bruge en slibeskive til bænksliber. Stålbørsten er velegnet til at rengøre værktøjet efter brug. De grove stålbørster fjerner både malingrester og rust fra metalliske overflader. Læs mere her om stålbørster. Man kan også få en polerskive til bænkslibere, som er velegnet til at lave en flot finish på projekter af metal.

Bænksliber til gør-det-selv projekter i metal

Bænksliberen har derfor flere funktioner. Den er vigtig i forhold til vedligehold af værktøj, men samtidig kan den bruges til alverdens gør-det-selv projekter. Skal du have gang i et projekt, hvor du skal arbejde med metal, er en bænksliber uundværlig. Den kan afrette kanter, afrunde kanter og skabe en flot finish på dine projekter.

Sikkerhed ved brug af bænksliber

Vær særligt opmærksom på sikkerheden, når du bruger en bænksliber. Dette gælder naturligvis i forhold til den roterende del, men i lige så høj grad også risikoen for at få metalsplinter i øjnene, når du anvender den. Det kan derfor på det kraftigste tilrådes, at du sørger for at have en form for beskyttelse på øjnene, når du anvender denne maskine.

Tilbehør til bænkslibere

Som så meget andet værktøj findes bænkslibere og deres tilbehør i forskellige kvaliteter og prislejer. Det er altid en god idé at investere i værktøj og maskiner af god kvalitet. Dette skyldes både, at de er mere præcise og gode at arbejde med, men kvalitet holder længere end discount. Tager vi bænksliberen som eksempel, kan du købe separate stålbørster og andre skiver til den i takt med at disse sliddele blive brugt op.