Vil du også gerne have, at det er dine medarbejdere, der er med til at styrke din virksomhed i fællesskab? Med kompetenceudvikling implementeret på arbejdspladsen giver det plads til, at alle dine medarbejdere, med hver deres individuelle kompetencer, får muligheden for at give styrke og skabe udvikling virksomheden. Der vil på denne måde opstå et stærkere fællesskab mellem ledelse og medarbejdere, ligesom at der vil være tale om medarbejdere der føler at de har et større ansvar for det arbejde der udføres.

Ved at opsætte nogle mål og lade alle medarbejdere melde ind der hvor de eller du som leder føler at de er stærke, så kan der udarbejdes en plan, der pludselig giver meget mere mening end en ordre oppefra. Det kan være der er nogle medarbejdere, der skal styrkes i deres kompetencer, og det er den bedste investering, du vil kunne gøre for jeres team. Se eventuelt mere om motivation, kompetenceudvikling og motivationsteori på strandinterconnect.se

En motivation til medarbejderne giver en større arbejdsglæde 

Der er ingen tvivl om, at jo mere dine medarbejdere føler sig som en del af det store billede, jo gladere har de ved at gå på arbejde og føle, at de gør en forskel. Det er lige præcis her, at kompetenceudvikling og en kompetenceudviklingsplan vil kunne gøre en forskel. For her vil der i samarbejde blive gjort det klart, hvilke behov der er og samtidig komme en plan, med påvirkning fra hver enkelt medarbejder, der beskriver, hvordan de hver især yder bedst muligt. Det er en motivation, som du ikke kan betale dig for nogle steder eksternt. Her skal styrken i din medarbejder team og samarbejdet mellem ledelse og ansatte findes i fællesskabet og alle de styrker, der her følger med. 

Der bliver automatisk brugt kompetenceudvikling i hjemmet 

Når du er derhjemme med familien, så bruger I måske allerede alle de redskaber, der er med til at udarbejde en kompetenceudviklingsplan men helt ubevidst. Når der eksempelvis skal skiftes en pære, så er det ikke dem, der tidligere har smadret pæren eller ikke har kendskab til, hvordan den skal skrues i der påtager sig opgaven. Her er det den med den største erfaring i pæreskift der helt automatisk sørger for, at der kommer en ny pære i lampen. Et andet eksempel er, at der mange gange er nogle i et parforhold, der laver sovs, mere eller mindre hver eneste gang, frem for den anden. Årsagen er ganske enkelt, at der her er erfaret, at der bare er en der er bedre til at lave sovs end den anden. Det er slet ikke noget, der behøver at blive snakket om – det er bare sådan, det er. Men konklusionen er, at der drages af erfaringer og kompetencer, og det koordineres ud fra de behov og de mål der er, således at der altid er lys i hjemmet, og at der er sovs til aftensmaden.