Det korte og simple svar på ovenstående spørgsmål er ja. Det kan man faktisk, og det behøver hverken at være svært, dyrt eller uoverskueligt at lave en ny og indbydende afskærmning til dine køretøjer.

Har du ikke mod på at arbejde i sten eller træ, så kan en stålcarport være det rigtige valg for dig. I denne kategori finder du et bredt udvalg af løsninger og designs, og der er ofte tale om simple konstruktioner.

Derfor er det et godt valg for dig, som leder efter et overskueligt gør-det-selv-projekt og et stilrent slutresultat.

Stål carport: Byg selv på den simple måde

Biler og andre køretøjer står ofte ude hele året, og de er derfor udsat for alt fra regn til sne, hagl og skiftende vejrforhold. Det skal et godt transportmiddel selvfølgelig kunne holde til, men derfor er det alligevel en god idé at sørge for, at din bil er overdækket, når du ikke bruger den. Så er din bil tør og ren, når du skal bruge den, og du kan være med til at forlænge dens levetid og eventuelle videresalgspris.

Langt fra alle huse har indbygget carport, og det kan være en stor praktisk og økonomisk opgave at inkorporere en carport i et allerede eksisterende byggeri. Derfor er en stålcarport en god løsning.

Der findes mange færdige modeller på markedet. De fleste byder på et klassisk og stilrent design, og så er det et sjovt projekt, som de fleste handymænd og kvinder kan være med på.

Når du køber en stålcarport hos en af de mange udbydere, får du et komplet produkt med både tag, udførlig vejledning, og alt hvad du ellers skal bruge for at få den op at stå. Til nogle modeller kan også tilkøbes redskabsskure, og du kan selv vælge carportens beklædning samt andre designdetaljer.

Din opgave er at bygge carporten og vælge en passende placering til den. Det er med andre ord den simple løsning, hvis du ønsker dig en ny carport.

Den lidt mere komplicerede løsning

Er du perfektionist, og hører du til gruppen af hardcore gør-det-selv folk, så skal du selvfølgelig starte fra bunden. Det er den eneste løsning, hvis du insisterer på selv at have en finger med i spillet i alle dele af processen omkring din nye stålcarport.

Start med at vælge design. Lad dig evt. inspirere af allerede eksisterende stålcarporte og vælg en type, model og form, som passer til dine behov og til det udendørsrum, som du har til rådighed.

Vælg dernæst materialer. De mest åbenlyse valg til selve carportens ramme er galvaniseret eller rustfrit stål, men der kan selvfølgelig vælges mange forskellige typer af materiale, alt afhængig af om du ønsker et indbygget redskabsskur eller lignende.   

Det skal du tage stilling til

Der er mange ting at tage stilling til, når man vælger selv at bygge en ny stålcarport. Først og fremmest skal man overveje, hvor meget man selv har lyst til at lave, og hvor omfattende projektet skal være.

Dernæst er det allervigtigste, at man vurderer sit eget behov. Skal der være plads til en eller to biler? Hvor høj skal carporten være? Skal den have fladt eller buet tag? Det er alt sammen vigtige spørgsmål, man bør stille sig selv, inden man går i gang. Et buet tag giver for eksempel plads til større køretøjer og bedre vandafledning, hvorimod et fladt tag kan være den helt rigtige æstetiske løsning til dit hjem.

Der er nok at overveje, men uanset hvad du vælger, så er det at bygge sin egen stålcarport et sjovt og berigende byggeprojekt, hvor de fleste kan være med.