Hvordan skal du indrette kontoret, så du/I opnår det mest effektive arbejde?

Spørgsmålet har været stillet igennem flere årtier og er ikke ligefrem simpelt at besvare.

Der er nemlig hensyn at tage til dit arbejde, din arbejdsmetode og personlige hensyn. Dog er der nogle råd, som er så almene, at de vil gælde for størstedelen af alle de mennesker, der sidder rundt på de danske kontorer.

Rådene går fra at omhandle whiteboards, som kan visualisere jeres ideer og projekter, til flere planter på kontoret. Læs med her og bliv klogere, inden du indretter.

Visualiser og projekter jeres ideer

Hvorfor har alle klasselokaler, mødelokaler og organisationer store whiteboards?

Det har de, fordi de forstår vigtigheden af at få ideer, samtaler og projekter gjort visuelle. På samme måde som, når du skal bruge et stykke papir for at regne sammen eller give dig selv et overblik og en kompliceret situation.

Når ideerne kommer op på tavlen, kan de slippe hovedet i to sekunder og altid vendes tilbage til.

Derudover er whiteboardet absolut nødvendigt, når der skal undervises eller forklares en kompliceret situation. Vi forstår ikke kun verbalt. Vi skal se, høre og mærke – hvis det er muligt. Det visuelle kan whiteboardet hjælpe betydeligt med. Derfor skal det købes til kontoret.

Kontorrum skal kunne ånde

God udluftning er essentielt på kontoret. Et indelukket kontor er et ineffektivt kontor.

Hertil kommer også, at effektivt arbejde sker i kølige omgivelser. Når temperaturer stiger i Danmark, kan vores hjerner mærke, at der sker en forandring i kroppen. Vi får sværere ved at fokusere og udføre det arbejde, vi er på kontoret for at udføre.

Derfor skal dit kontor kunne ånde og gerne kunne nedkølet. De varme sommerdage er utrolig ineffektive, hvis ikke kontoret kan holde varmen borte.

Varme farver, planter og dynamik

Frisk luft skal meget gerne efterfølges af frisk liv og dynamik. Planter på kontoret giver liv. Man har faktisk lavet undersøgelser, der viser, at planter på kontoret kan nedsætte chancen for depression og stress.

Sammen med livet fra planterne skal der være liv på vægge og møbler f.eks. i form af farver. Farverne giver varme på kontoret og opløfter stemningen. Et helt hvidt eller gråt kontor er opskriften på en depression og en sur arbejdsdag.

Til sidst kommer dynamikken. Vægge med indhug. Møbler i dynamiske former. Skriveborde, der ikke bare er firkantede og passer perfekt ind i hjørnet. Dynamikken hjælper dig til at få mere liv på kontoret, til at være mere til stede og beroliget.

Følg alle de råd, der passer til dig. Få så indrette kontoret.