Er du erfaren GDS’er eller er det måske første gang du kaster dig ud i et større bygge eller renoveringsprojekt.

Uanset hvad så er der selvfølgelig en del du skal have styr på, budgettet er en af tingene, og her skal du selvfølgelig huske at sætte penge af til statiske beregninger.

Statistiske beregninger er nemlig påkrævede ved flere forskellige byggeprojekter, også selv om det blot er en renovering, det kræver nemlig dokumentation at kunne vise f.eks. over for forsikringsselskabet at en konstruktion er holdbar.

Hvornår skal der bruges statistiske beregninger

Statistiske beregninger skal bruges i flere situationer, og altså ikke kun når man bygger helt nyt. Det kan f.eks. også være:

  • Ved en tilbygning eller udvidelse
  • Når der fjernes en væg
  • Hvis der skal etableres gulvvarme
  • Når der skal laves nyt badeværelse

Og det er kun nogle af eksemplerne, er du i tvivl om dit projekt kræver en statistisk beregning, så vil det være en fordel at kontakte en ingeniør og spørge til råds, det kan nemlig blive dyrt at undlade denne del af processen.

Hvad koster det?

Prisen på statistiske beregninger afhænger selvfølgelig af opgavens omfang, men typisk starter priserne fra et par tusinde kroner og slutter ved ca. 15.000 kr, for statistiske beregninger til et nybyggeri f.eks.

Som med alt andet arbejde der skal laves ved en renovering eller et nybyggeri, kan du dog med fordel indhente et tilbud inden du vælger den ingeniør der skal udføre de statistiske beregninger.

Statistiske beregninger af flere grunde

Der er flere grunde til at du skal og bør få lavet statistiske beregninger. I forbindelse med at indhente byggetilladelse vil det stort set altid være et krav at den korrekte statistiske dokumentation er til stede.

Derudover får du også 100 pct. vished om at det påtænkte projekt kan lade sig gøre, og du får et grundlag at lave et budget ud fra.

Derudover er du også bedre stillet hvis der senere skulle opstå en skade, og du har brug for at involvere dit forsikringsselskab, og set i den sammenligning, så er pengene til statistisk beregning givet rigtig godt ud.

Brug ingeniøren som tovholder

Har du et større projekt i tankerne kan det, udover at få lavet statistiske beregninger, være en fordel at bruge ingeniøren som tovholder.

Ved at lade en ingeniør gennemgå planerne vil der hurtigt kunne blive spottet udfordringer mellem planer og mulighed for udførelse heraf. En ingeniør kan med fordel fungere som mellemled mellem dig og entreprenøren, samt andre involverede i projektet. På den måde skal du kun referere til en person.

En ingeniør kan også hjælpe med energirigtige løsninger i et nybyggeri, eller optimering af energiløsninger i en eksisterende bolig.