Skal du have lagt gulv i din bolig, og drømmer du om at blive en rigtig gør det selv gulvlægger? Så er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig en komplet guide til, hvordan du lægger dit eget gulv. Du kan blandt andet vælge at lægge et flot trægulv ved hjælp af kliksystemet. Læs meget mere om dette herunder.

Trægulv med kliksystem

De fleste vælger at lægge trægulve med kliksystemet, da dette er en let, hurtig og holdbar metode! Med kliksystemet klikkes træbrædderne i en af gangen, og det er derfor en god metode for en nybegynder, der ønsker  at give egen gulvlægning et forsøg. Når du skal lægge et trægulv med kliksystem, er det vigtigt, at du starter indefra og arbejder ud. Dette betyder, at du starter ved endevæggen i rummet og arbejder dig mod døren. På denne måde ved du, at brædderne ligger lige og tæt gennem hele rummet.

Trægulv på strøer

Ønsker du at udfordre dig selv en smule med din gulvlægning, kan du forsøge dig med trægulv på strøer. Dette er en smule mere kompliceret end kliksystemet. Ved gulvlægning på strøer er gulvet nemlig bærende. Dette betyder, at trægulvet er fastmonteret til strøerne. Skal du fastmontere gulvet til strøerne, kan du enten vælge at bore, lime eller hamre dem i. Uanset hvilken metode du vælger, er det vigtigt, at du fokuserer på at lægge gulvet lige og stabilt. Gør du ikke dette, kan du risikere at trægulvet glider fra hinanden og bliver skævt. 

Inden du kan lægge trægulv på strøer, er det vigtigt, at du tjekker strøernes styrke og hårdhed. Strøerne skal kunne holde til en del, da du skal stå og gå på gulvet hver eneste dag. Dit gulv vil ikke holde længe, hvis ikke du tjekker strøernes tilstand før gulvlægningen!

Trægulv med fuldlimning

Sidst, men ikke mindst, kan du forsøge at lægge trægulv med fuldlimning. Ligesom kliksystemet, er dette en relativt let gulvlægningsmetode, der er perfekt til nybegyndere. En af de primære fordele ved trægulv med fuldlimning er, at gulvet ikke bevæger sig. Dette giver mindre lyd fra gulvet – også selvom du bevæger dig meget på det! Fuldlimnings metoden kræver blot, at du har et solidt undergulv, du kan lime træbrædderne på. Her er det især en fordel at have et undergulv af enten beton eller træ, da disse materialer er stærke og bærende.

Er opgaven med at lægge gulvet selv en for stor mundfuld er der ingen skam i at få en professionel til at lave gulvet for dig – de lever trods alt af at lægge gulv.