Der er adskillige fordele ved at være et menneske med hang til gør-det-selv-løsninger. En af de fordelene er, at man typisk kan spare en hel del penge. I stedet for at bruge mange penge på en professionel håndværker, kan man selv gøre det en del billigere. Byggemarkedet kan nogle gange være en jungle, og det kan være svært at finde vejen til den billigste byggeløsning. Heldigvis er der hjælp at hente med nogle smarte måder, som gør det nemmere at holde byggeprojektet inden for budgettets ramme. Også når budgettet er lidt stramt!

#1 Gå på byg-til-lav-pris.dk

På bloggen byg-til-lavpris.dk finder du masser af gode tilbud til byggeprojekt og bolig. Manden bag bloggen er både interesseret i DIY og gode tilbud. På bloggen har han kombineret sine to interesser, og man kan finde både tips og tilbud til det næste store bygge- eller boligprojekt. Indholdet omhandler både materialer, værktøj og metoder. Der er også guides til hvordan man selv laver renovering eller nye konstruktioner f. eks hvordan du selv laver en New Yorker-væg i dit hjem. Der er også artikler om dybdegående artikler om epoxymaling, og hvordan det kan give et flot og slidstærkt gulv. Bloggen lever op til sit navn, og på byg-selv-til-lav-pris.dk er der masser af viden – og ikke mindst – rigtig gode tilbud.

maler

#2 Godt værktøj er en god investering

Det er altid en god idé at bruge penge på noget ordentligt værk. Det kan virke lidt selvmodsigende i en artikel, som snakker om at holde sig inden for et stramt budget. Sagen er, at man i længden sparer utroligt mange penge, fordi at godt værktøj og gode arbejdsredskaber kan holde i rigtig mange år. Det er en god idé at lave sin research, inden man køber værktøj. På den måde er man sikker på, at værktøjet lever op til dine krav om kvalitet. Samtidig skal man også sørge for at passe godt på det værktøj, som man allerede har. Det gør man ved at anvende det korrekt og efter værktøjets anvisninger. Det er også en god idé at holde det rent, og at opbevare det et tørt og sikkert sted. Hvis man er en ihærdig gør-det-selv-person, så er det uvurderligt med ordentligt og godt værktøj, men det gør også alting billigere, sjovere og nemmere i længden.

#3 Internettet er din ven

Vi har allerede nævnt en god blog til formålet, men faktisk er der masser af information og guides på internettet. Man kan nemt lære en masse om håndværk og konstruktion fra sider som YouTube eller WikiHow. Der er mange byggemarkeder, som afholder små kurser og workshops i konstruktionsfagene, og det kan også være meget nyttigt. Fordelen ved internettet er, at det er gratis, når du alligevel har det. Du kan finde videoer, der lærer dig alt om at lægge fliser, male, mure eller bygge træhuse. De er ofte lavet af professionelle håndværkere, og nogle har også fokus på at holde budgettet nede. Derfor er det altid en god idé først at undersøge det kommende byggeprojekt på internettet.