Hvis du er ved at bygge dit eget hjem, skal du tage stilling til, hvilken varmekilde du ønsker dig. Det er en god idé at vælge en varmekilde, der er både miljøvenlig og økonomisk. Hvis du samtidig også gerne vil have et stykke virkelig flot inventar i dit hjem, er en pilleovn uden tvivl den rigtige løsning for. Læs videre, hvis du vil vide mere om de mange fordele ved denne type varmekilde.

Et CO2-neutralt valg til dit nybyggeri

En pilleovn fyrer med træpiller. Som navnet også afslører, er træpiller fremstillet af træ. Da træ ikke afgiver mere CO2 end det optager, er det CO2-neutralt.

Selvom træet bliver omdannet til træpiller, som du kan anvende i din pilleovn, afgiver det stadig ikke mere CO2, end hvis det rådnede på skovbunden. Hvis du derfor bekymrer dig om miljøet, er en pilleovn en fremragende varmekilde. Du kan i øvrigt læse meget mere om pilleovnens mange fordele på Varmekilder.dk

Få et levende bål midt i stuen

En pilleovn er dog meget mere end ”blot” en bæredygtig varmekilde. Den er nemlig også et rigtigt flot stykke inventar. Når du skal bygge dit nye hjem, kan du med fordel placere en pilleovn i stuen. Her vil den ikke kun afgive varme. Ovnen har nemlig en lille rude, så du kan sidde og iagttage flammerne.

Der er helt klart noget urmenneskeligt over ild. Derfor virker det også meget beroligende på så mange mennesker, når de iagttager flammer.

Et økonomisk godt valg

De fleste mennesker vil gerne spare, hvor de kan. Derfor er det også en god idé med en pilleovn, hvis du gerne vil minimere din varmeregning. Når du vælger en pilleovn, har du nemlig mulighed for at spare helt op til 70% på varmeregningen.

Besparelsen skyldes, at træpiller er billige at fyre med. Det gør derfor også pilleovnen til en billigere varmekilde end eksempelvis fyringsolie eller fjernvarme. Hvis du derfor gerne vil træffe et økonomisk godt valg, når du bygger nyt, er en pilleovn vejen frem.