Trænger du og din husstand til ny carport? For nogen er det fristende at få professionelle til at lave den. For andre er det mere fristende at bygge den selv. Uanset hvad du hælder til, bør du overveje begge muligheder grundigt, før du bare går i gang. Her kan du læse om nogle af fordelene ved at gøre det selv, samt få nogle gode råd til dit nye byggeprojekt.

Til dig, der elsker at have et projekt

At bygge en carport er noget af et projekt. Der skal materialer, værktøjer, tegninger, eftertanke og masser af tid til. Derfor er det ikke noget, man kan anbefale til en person, der har meget travlt til daglig. Et godt byggeprojekt skal helst ikke være en kilde til stress, men derimod en måde at stresse af på, at fordybe sig i et godt projekt.

Et godt byggeprojekt kan være uvurderligt at have, og en carport er et oplagt eksempel. I perioden hvor du bygger, vil du kunne glæde dig over fremskridtene, og når vidunderet står færdig, kan du være stolt, glad og tilfreds, hver gang du kigger på den fremover. Det kræver bare, at du er indstillet på at arbejde, så det ikke ender som et evighedsprojekt.

Hvor starter du?

Ja, det mest oplagte sted at starte, er ved at finde ud af, hvordan din carport skal se ud. Start derfor med at søge inspiration. Gå nogle ture rundt i parcelhuskvarterer, gerne sammen med din partner eller dem, du skal dele carporten med. Kig på forskellige carportløsninger og diskuter, hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige. På den måde finder du hurtigt frem til noget, der ligner et design.

Derefter går du selvfølgelig i gang med at tegne forskellige udkast til dit carportbyggeri. Mål op, hvor den skal være, og find ud af, hvor meget plads, jeres bil eller biler skal bruge. Søg mere information på nettet om, hvordan carporte typisk er konstrueret.

Indkøb af materialer

Næste skridt er at finde frem til de rette materialer. Ud fra din tegning må du kunne udregne, cirka hvor meget du skal bruge. Det drejer sig typisk om nogle træstolper- og bjælker, og måske nogle plader i blik eller metal. Har du målene på det, vil medarbejderne i dit lokale byggemarked altid være villige og kompetente til at hjælpe dig med at finde de rette materialer. Når først du har materialerne, er du sådan set færdig med at spendere, hvilket vil sige, at du nu kan sammenligne prisen på materialerne med prisen på at få bygget en carport af håndværkere, og på den måde finde ud af, hvor meget du har sparet ved at gøre det selv.

Værktøjet i orden

Det er dog ikke sikkert, at du allerede har alt værktøjet i orden. Derfor kan der blive en ekstra udgift med at købe rundsav eller hvad det nu skal være. Hvilket værktøj du skal bruge, kommer selvfølgelig an på, hvordan du vælger at designe din carport. Du kan finde mange flere manualer og guides til dette på nettet, og på sider som denne.

Udgiften til det rette værktøj gør naturligvis projektet en del dyrere, men på den anden side kan man også sige, at det værktøj, du køber, også kan blive brugt til fremtidige byggeprojekter. På den måde er det en mere langsigtet investering.

En god arbejdsrutine

Når du endelig kommer i gang med arbejdet, kan du hurtigt komme til at glemme det igen. Du når til en opgave, du ikke glæder dig til, og så holder du pludseligt pause i flere måneder. Det dur ikke, for på den måde bliver carporten aldrig færdig, og så er det dumt at gøre det selv.

Sørg derfor for at give dig selv en god arbejdsrutine. Det kan være, at du bruger lidt tid på carporten hver eftermiddag, eller at du har et par dage om ugen, hvor du arbejder i længere tid ad gangen. På den måde kan du sørge for, at du ikke ender med at dandere den for meget.

Få hjælp af vennerne

Et sidste rigtig godt råd er, at det ikke er et nederlag at bede om hjælp. Der er mange gode fordele ved at få venner til at hjælp dig i dit byggeprojekt. Det skaber sammenhold og styrker venskabet, og samtidig kan det hjælpe med, at det ikke tager lige så længe, inden carporten står færdig. Til sidst kan I holde et hyggeligt rejsegilde.

Har du partner og børn, kan det også være en god måde at knytte familien sammen, hvis de har lyst til at hjælpe til.